ارتباطات بی سیم راه حلی برای شرایط خاص

 

شبکه های بی سیم در دنیای جدید شبکه ها اهمیت زیادی یافته اند. شبکه های بی سیم را می توان به سه دسته تقسیم کرد:

  • ارتباطات داخل سیستمی
  • LAN بی سیم
  • WAN بی سیم

شبکه

 

ارتباطات داخل سیستمی

ارتباطات داخل سیستمی یعنی برقراری ارتباطات بی سیم بین قطعات داخلی یک کامپیوتر، ارتباطات بین کامپیوتر با دستگاه هایی مثل کیبورد و ماوس بی سیم از این نوعند که از تکنولوژی بلوتوث (Bluetooth) استفاده می کنند. این مزیت باعث می شود دستگاه ها با قرار گرفتن در برد امواج بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. نوع دیگر ارتباطات بی سیم LAN بی سیم است که در آن هر کامپیوتر دارای یک مودم رادیویی و یک آنتن است که بدینوسیله با کامپیوترهای دیگر ارتباط برقرار می کند. مهمترین استاندارد LANهای بی سیم IEEE802.11 نام دارد. نوع سوم ارتباطات بی سیم، WAN بی سیم است. شبکه تلفن همراه از این دسته شبکه هاست. تفاوت آنها با LANهای بی سیم فقط در برد بیشتر و نرخ انتقال داده کمتر است. سرعت در آنها در حد 1Mbps است ولی برد آنها در حدود کیلومتر می باشد.

 

شبکه بی سیم (WLAN)

یک شبکه رایانه ای بی سیم است که با استفاده از ارتباطات بی سیم ، دو یا چند وسیله را برای ایجاد یک شبکه محلی (LAN) در یک منطقه محدود مانند خانه، مدرسه، آزمایشگاه رایانه، دانشگاه و ساختمان اداره می کند. این به کاربران امکان می دهد تا در داخل منطقه حرکت کنند و به شبکه وصل شوند. از طریق یک دروازه، WLAN می تواند اتصال به اینترنت گسترده تر را نیز فراهم کند.

اکثر WLAN های مدرن بر اساس استانداردهای IEEE 802.11 ساخته شده اند و تحت نام تجاری Wi-Fi به بازار عرضه می شوند.

شبکه های بی سیم به دلیل سهولت در نصب و استفاده از آن، برای استفاده در خانه محبوبیت پیدا کرده اند. آنها همچنین در خواص تجاری محبوب هستند که دسترسی بی سیم به کارمندان و مشتریان خود را فراهم می کند.

نمونه ساده از ارتباط P2P

ارتباط peer-to-peer

 

کاربرد شبکه WLAN

شبکه های بی سیم کاربردهای زیادی دارند. پیاده سازی های مدرن WLAN از شبکه های کوچک در منزل گرفته تا شبکه های بزرگ در اندازه دانشگاه و شبکه های کاملاً موبایل در هواپیماها و قطارها.

کاربران می توانند از نقاط مهم WLAN در رستوران ها، هتل ها و در حال حاضر با دستگاه های قابل حمل که به شبکه های 3G یا 4G وصل می شوند، به اینترنت دسترسی پیدا کنند. غالباً این نوع از نقاط دسترسی عمومی برای پیوستن به شبکه نیازی به ثبت نام و رمز عبور ندارد. پس از وقوع ثبت نام یا پرداخت هزینه ای به دیگران می توان دسترسی پیدا کرد.

زیرساخت های LAN بی سیم موجود همچنین می تواند مورد استفاده قرار گیرد تا به عنوان سیستم های موقعیت یابی داخلی و بدون تغییر در سخت افزار موجود کار کند.

منبع : ویکی پدیا

 

شبکه گسترده بی سیم (WWAN)

شبکه گسترده بی سیم (WWAN) نوعی شبکه بی سیم است. اندازه بزرگتر شبکه گسترده در مقایسه با یک شبکه محلی نیاز به تفاوت در فناوری دارد. شبکه های بی سیم در اندازه های مختلف داده ها را به صورت تماس تلفنی، صفحات وب و پخش فیلم پخش می کنند.

WWAN اغلب با استفاده از فن آوری های شبکه تلفن همراه از راه دور ارتباطی مانند 2G ، 3G ، 4G LTE و 5G برای انتقال داده از شبکه محلی بی سیم (WLAN) متفاوت است. گاهی اوقات به عنوان پهنای باند تلفن همراه نامیده می شود. این فناوری ها به صورت منطقه‌ای، سراسر کشور یا حتی در سطح جهانی ارائه می شوند و توسط یک ارائه دهنده خدمات بی سیم ارائه می شوند. اتصال WWAN به یک کاربر با یک لپ تاپ و یک کارت WWAN اجازه می دهد تا در وب گشت و گذار کند، ایمیل را بررسی کند یا از هر کجای مرزهای منطقه ای خدمات تلفن همراه به یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) متصل شود. رایانه های مختلف می توانند قابلیت WWAN یکپارچه داشته باشند.

WWAN همچنین ممکن است یک شبکه بسته باشد که یک منطقه بزرگ جغرافیایی را در بر می گیرد. به عنوان مثال یک شبکه مش یا MANET با گره هایی در ساختمان ها، برج ها، کامیون ها و هواپیماها نیز می تواند WWAN در نظر گرفته شود.

WWAN همچنین ممکن است یک WAN بی سیم کم مصرف، با میزان کم و بیت، (LPWAN) باشد، که برای حمل بسته های کوچک اطلاعات بین اشیاء، غالباً به صورت سنسورهای باتری کار می کند.

از آنجا که سیستم های ارتباطی رادیویی مسیر اتصال فیزیکی ایمن را ارائه نمی دهند، WWAN معمولاً روش های رمزگذاری و تأیید اعتبار را در اختیار دارند تا امنیت بیشتری به دست آورند. برخی از تکنیک های اولیه رمزگذاری GSM با نقص همراه بوده و کارشناسان امنیتی هشدارهایی را مبنی بر برقراری ارتباط سلولی از جمله WWAN صادر کرده اند. رمزگذاری UMTS (3G) بعداً توسعه یافت و هنوز شکسته نشده است.

 

منبع : ویکی پدیا

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *